Україна

В Україні запровадять електронний військовий квиток

Е-квиток передбачений в рамках прийнятого парламентом закону

В Україні буде запроваджено електронний військовий квиток.

Про це заявив міністр оборони Андрій Таран, – інформує 1NEWS.

Е-квиток передбачений в рамках прийнятого парламентом закону.

“Настав кінець ери військкоматів. Замість них в Україні будуть діяти територіальні центри комплектування відповідно до адміністративно-територіального устрою держави. У разі загострення ситуації на доукомплектування військових частин тепер відведено лічені дні, що відповідає вимогам “Стратегії воєнної безпеки України”, – зазначив глава МОУ.

За його словами, створено Єдиний державний реєстр військовозобов’язаних.

“Розпочато проекти з цифровізації процесів військового обліку: е-реєстрація, е-військовий квиток, е-транспорт, е-ТЦК. І це тільки верхівка айсберга. Ми не просто зміцнили збройні сили, а й дали інструменти для введення змін в інші складові сектору безпеки і оборони”, – підкреслив міністр.

Таран зазначив, що законом створено інститут резервістів-контрактників, які добровільно підписуватимуть контракт. На них пошириться весь комплекс соціальних пільг і гарантій, передбачених для мобілізованих осіб.

Нагадаємо, Верховна Рада схвалила в другому читанні законопроект №3553 про створення територіальних центрів комплектування та соцпідтримки. Він дозволить у разі потреби за добу мобілізувати резервістів.

Джерело: Finance.ua

Back to top button