Україна

В Єгипті після дайвінгу помер колишній глава Служби зовнішньої розвідки України

28 травня в Єгипті помер колишній глава Служби зовнішньої розвідки України Віктор Гвоздь, повідомляє 1News з посиланням на «Страну».

Видання зазначає, що Гвоздь займався дайвінгом поблизу міста Дахаб, проте близько 11 ранку він зник. Рятувальники відразу ж зайнялися пошуками, ситуацію взяло під контроль посольство України в Єгипті.

Згодом Гвоздя вдалося знайти живим. Його доставили в клініку Dahab general hospital, але медикам не вдалося його врятувати.

Причиною смерті називають те, що чоловік занурився на 40 метрів та довго пробув під водою. Після чого він дуже швидко виринув, хоча досвічені дайвери наголошують на тому, що з такої глибини потрібно виривати повільно через сильний тиск.

За попередньою інформацією, Віктор Гвоздь разом з дружиною перебували на відпочинку в готелі Єгипту Jaz Dahabeya Dahab.

Інформацію про смерть Віктора Гвоздя підтвердив колишній заступник Генпрокурора Віктор Чумак.

«Позавчора він відправив мені це відео, я пообіцяв йому що в наступному році дожену його і по часу і по глибині занурення. Вже ніколи не дожену», –  написав Чумак на своїй сторінці у Facebook.

Гвоздь був призначений главою СPР відразу після Майдану в лютому 2014 року. Звільнений указом Президента 29 квітня 2016 року.

Back to top button