Україна

В яких країнах світу мріють працювати українці – соцопитування

Найбільш популярним напрямком для роботи серед українців є Німеччина

31% українців воліли би поїхати на роботу до Польщі.

Про це свідчить опитування агенції Info Sapiens, виконане на замовлення Міжнародної організації праці, – інформує 1News.

Найбільш популярним напрямком для роботи серед українців є Німеччина – її назвали 37% опитаних.

На другому місці – Польща (31%), на третьому – Чехія (20%).

Найменша кількість українців обрала Ізраїль та Росію як бажане місце роботи – по 6% відповідно.

Водночас, у виборі країни для роботи є деякі відмінності за статтю. Так, до прикладу, серед 20% українців, які поїхали до Італії на заробітки, три четвертих становлять жінки. Подібно серед 7% українців, які обрали Іспанію – більше половини становлять жінки (56%).

Серед чоловіків більш популярні Канади та Велика Британія як бажані країни для працевлаштування (56% і 61% серед людей, які обрали ці країни відповідно).

Крім того 18% українців готові працювати закордоном без офіційного працевлаштування, а ще 8% готові працювати в замкненому приміщенні без змоги залишити робоче місце.

Дослідження провели у вересні-жовтні 2021 року. Фінансову підтримку надавало Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Дослідження відбувалося через національне репрезентативне опитування методом особистого інтерв’ю.

У ньому взяли участь 5 228 респондентів. Вибірка репрезентативна для населення, старшого за 14 років, у всіх регіонах України та місті Києві, окрім окупованих територій.

Back to top button