Україна

В уряді розповіли, як долатимуть бідність у 2019 році

Кабмін затвердив відповідну стратегію

Кабінет міністрів затвердив план заходів з реалізації Стратегії подолання бідності на 2019 рік.

 

Про це повідомляє 1NEWS.

Також зазначається, що документом визначено конкретні заходи щодо підвищення дієвості політики зайнятості, підвищення грошових доходів населення, забезпечення доступу населення до соціальних послуг, мінімізацію ризиків бідності та соціального відчуження найбільш вразливих категорій населення.

Зокрема, планується підвищення дієвості політики зайнятості населення; впровадження нових форм надання державною службою зайнятості послуг населенню та роботодавцям; створення загальнодержавного реєстру вакансій з вільним онлайн-доступом та актуалізацією в режимі реального часу; сприяння працевлаштуванню молоді та запровадження додаткових стимулів для роботодавців щодо працевлаштування осіб передпенсійного віку, осіб з малолітніми дітьми та осіб з інвалідністю; поліпшення економічних умов розвитку самозайнятості населення тощо.

В уряді додають, що реалізація цих заходів сприятиме забезпеченню поетапного зниження масштабу бідності, запровадженню нових механізмів її запобіганню, подоланню соціального відчуження, поліпшенню рівня життя та підвищенню рівня доступу населення до соціальних послуг.

Також опубліковане відповідне розпорядження Кабміну від 20 лютого. Згідно з документом, уряд також доручив міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, обласним, Київській міській держадміністраціям забезпечити виконання затвердженого цим розпорядженням плану заходів та подавати щокварталу Міністерству соцполітики інформацію про стан виконання плану заходів.Мінсоцполітики має узагальнювати отриману інформацію та подавати у двотижневий строк Кабінетові міністрів України.

Джерело: Кабмін

Back to top button