Україна

В Уряді пропонують двотижневий локдаун на новорічні свята

Міністр культури Олександр Ткаченко пропонує оголосити в країні повний локдаун на два тижні, прив’язаний до новорічних свят. Таку пропозицію він висловив у своєму Телеграм-каналі.

«Моя особиста думка – краще прогнозований локдаун, ніж тривала невизначеність. Тому я пропонував би, по-перше, запланувати двотижневий локдаун, прив’язаний до новорічних свят», – пише міністр

Ткаченко додав, що в такому випадку Уряд має допомогти всім, хто фінансово потерпає в умовах безробіття.

«А, по-друге, відмовитись на Різдво та Новий рік від масових заходів і зустріти свята в режимі онлайн, наприклад в зумі», – зазначив міністр культури.

Ткаченко нагадав, що за озвученим наразі планом МОЗ країну чекає поки що останній карантин вихідного дня. «Цього чекають всі, хто зараз не може працювати в умовах коронавірусних заборон та обмежень. Йдеться і про креативні індустрії, і про туризм і про малий та середній бізнес тощо», – пише міністр.

Він зазначив, що останні дні щодобова кількість інфікованих коронавірусом знизилася. Але питання, що нас очікує завтра – залишається відкритим.

«Ситуація має бути прогнозованою. Українці мають заздалегідь знати, що їм очікувати. Розтягнута у часі «червона зона» не може бути безкінечною, через негативний вплив на економіку», – підсумував міністр культури Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, з 14 листопада в Україні діє карантин вихідного дня. Триватиме він за попередніми планам уряду до 30 листопада.

Back to top button