Україна

В Уряді пояснили, як можна буде отримати 1000 гривень від Зеленського

Президент України Володимир Зеленський днями оголосив про рішення виплатити по 1 тисячі гривень усім повністю вакцинованим громадянам. Ця ініціатива дозволить підтримати малий та середній бізнес в Україні, який постраждав через пандемію. Відповідну заяву на засіданні Уряду зробив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє 1News.

фото 1News

За його словами, кошти  в розмірі 1 тисячі гривень будуть виплачені на віртуальні платіжні картки через Дію.

Їх можна буде витратити на придбання квитків у кінотеатр, театр, на концерт, на заняття спортом та подорожі Україною потягом або літаком тощо.

За даними Шмигаля, приблизно 6 тисяч суб’єктів бізнесу по всій країні зможуть взяти участь у програмі.

Програма запрацює з 19 грудня й діятиме цього року та до кінця наступного.

«3 млрд грн спрямовуємо на програму цьогоріч та ще 3 млрд грн — на початку наступного з можливим розширенням фінансування. Це окрема програма із загального фонду державного бюджету», – зазначив прем’єр-міністр.

Шмигаль додав, що жодних податків на цю 1000 гривень нараховуватися не буде. Також ці кошти жодним чином не вплинуть на отримання субсидії.

В той же час в партії «Слуга народу» зазначили, що ініціатива Зеленського щодо виплати по 1000 гривень всім вакцинованим перш за все спрямована на підтримку галузей економіки, що найбільше постраждали від коронавірусної кризи: культури, спорту та транспорту. Про це під час прем-брифінгу розповів заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко.

Нагадаємо, раніше Президент України Володимир Зеленський заявив, що кожен, хто отримає два щеплення, отримає від держави тисячу гривень.

Back to top button