Україна

В Уряді попередили про можливе зростання числа хворих на коронавірус до 20 000 щодня

Прем`єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що число хворих на коронавірус може зрости до 20 тисяч на добу без карантину вихідного дня. На такі щоденні цифри Україна може вийти вже за три тижні. Про це він розповів з трибуни Верховної Ради, повідомляє кореспондент 1News.

фото 1News

«Якщо карантин вихідного дня не буде забезпечувати достатнього зменшення соціальних контактів, то позначку у 20 тисяч щодня ми можемо перетнути через три тижні. Якщо не вживати заходів, то вже через місяць у нас закінчаться ліжкомісця. Це при цьому, що ми їх кількість збільшили вдвічі. І тоді буде єдиний вихід – це впровадження повного локдауну», – сказав Шмигаль.

Прем’єр-міністр додав, що поки повний локдаун в країні не будуть вводити, адже наразі існує альтернатива (мається на увазі карантин вихідного дня – ред.).

«Основне завдання карантину вихідного дня вийти на плато, тобто зафіксувати захворюваність на рівні 12 тисяч. Якщо цього не буде, то ми будемо вимушені піти на більш жорсткі заходи. Це лише 6 днів у листопаді, які можуть дати Україні шанс», – вважає Шмигаль.

В той же час, відповідаючи на запитання народних депутатів, прем’єр-міністр зауважив, що тести на коронавірус та ліки від нього є безкоштовними для тих українців, які отримали відповідне направлення від сімейного лікаря.

Зазначимо, що за останню добу станом на ранок 17 листопада в Україні зафіксовано 11 968 нових випадки захворювання на коронавірус. З них госпіталізували 1 610 осіб, померли 159 хворих, а 6 786 пацієнтів одужали.

Back to top button