Україна

В Уряді планують переглянуть соцвиплати через їх надмірну кількість


В Уряді планують переглянуть соцвиплати через їх надмірну кількість

Кошти, що виділяються на соціальну сферу необхідно оптимізувати, оскільки зростає кількість осіб, які опинилися на межі бідності.

В Україні переглянуть соціальні виплати через надмірні зобов’язання, які не можуть бути підтверджені фінансовими ресурсами, для їхньої оптимізації та підвищення адресності. Про це у четвер, 4 липня, заявила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович на конференції з Європейської соціальної хартії у Вільнюсі, передає УНН.

“Ми взяли на себе надмірну кількість соціальних зобов’язань щодо соціальних виплат, які не завжди можуть бути підтверджені фінансовим ресурсом, – пояснила міністерка. – І цей дисбаланс тягне за собою величезну кількість судів, рішеня яких не можуть бути виконаними з погляду можливості економіки покривати такі витрати”.

Вона проінформувала, що соціальний бюджет України знаходиться на другому місці після оборонного.

“Ці значні кошти необхідно оптимізувати, оскільки зростає кількість осіб, які опинилися на межі бідності та інших вразливих груп. Потрібна максимальна адресність”, – сказала міністерка. 

За словами Жолнович, нині ведуться роботи над тим, щоб переглянути “філософію соцвиплат”, у такий спосіб, щоб у кожної з виплат була чітка мета – вихід людини зі складної життєвої ситуації.

“Також має бути зв’язок із послугою, яка допоможе людині стати економічно незалежною”, – додала вона. 

За словами Жолнович, уже підготовлено законопроєкт про базову соціальну допомогу, яка об’єднає кількість диференційованих виплат.

Мінсоцполітики спільно з широким колом представників експертного середовища, залученням Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України, органів влади, міжнародних партнерів розробило проєкт Стратегії демографічного розвитку до 2040 року.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × four =

Back to top button