Україна

В Уряді озвучили прогноз зростання цін на наступні три роки

Прогноз інфляції за базовим прогнозом Міністерства економіки на 2020 рік складає 5,5% з поступовим пониженням до 5,1% у 2022 році. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр економіки Тимофій Милованов.

В той же час він оприлюднив також прогноз інфляції (зростання цін) за оптимістичним прогнозом, який відрізняється від зазначених вище цифр.

Так, за оптимістичним сценарієм у 2020 році інфляція може скласти 5,8% і знизитися до 5% у 2022 році.

Прогноз інфляції (індекс споживчих цін) за базовим прогнозом Мінекономіки (сценарій 1) на наступни 3 роки

«Різниця між базовим та оптимістичними прогнозами в рівні інвестицій в економіці. В оптимістичному сценарії на 3 млрд більше зовнішніх інвестицій. Для того, щоб реалізувався цей сценарій потрібний кращий бізнес клімат, відсутність корупції у владі та на місцях, працююча судова система, реформи (включно з ліберальним ринком землі та приватизацією)», – пише Милованов.

За його словами, за оптимістичного сценарію інфляція буде трошки вище в перший рік, на 0,3% через збільшення активності через інвестиції. «А в наступні роки інфляція буде трошки нижче, на 0,3% та 0,1% відповідно. Це відбудеться за рахунок збільшення виробництва та доданої вартості в економіці, після того, як запрацюють інвестиції», – роз’яснив міністр.

Back to top button