Україна

В УПЦ МП переспівали відому пісню про Бандеру


В УПЦ МП переспівали відому пісню про Бандеру

“Батько наш Бандера” – відома на сьогоднішній день патріотична українська музична композиція.

У Мукачівській єпархії УПЦ МП заспівали “пісню про Бандеру”, змінивши слова, “на славу” свого керівника Онуфрія. Відео із переспівом пісні українських націоналістів у понеділок, 16 січня, поширила Вінницька єпархія УПЦ МП.
 
“Батько наш Онуфрій, УПЦ нам мати. Ми за свою церкву воюватимемо”. Так починається пісня, яку вивчают у Мукачівській єпархії УПЦ МП.
 
Також у пісні співається: “Церква Православна нас оберігає і за Україну Господа благає”, і “Боже милосердний, дай нам покаяння, щоб за Україну вистоять страждання”.
 
“Народна творчість. Виконує хор духовенства Мукачівської єпархії”, – написав єпископ Баришевський (Київська єпархія) УПЦ МП Віктор Коцаба, підтвердивши справжність співу.
 

Раніше Служба безпеки завершила контррозвідувальні заходи на об’єктах УПЦ МП у Херсонській, Кіровоградській, Дніпропетровській та Рівненській областях. У церквах виявлено бібліотеки з прокремлівською літературою, агітаційні листівки заборонених в Україні політичних партій та російські “триколори”.

Наприкінці грудня минулого року Конституційний суд України визнав таким, що відповідає Конституції, закон, який зобов’язує Українську православну церкву Московського патріархату вказати у своїй назві належність до Російської православної церкви (РПЦ).

Нагадаємо, Служба безпеки України зібрала докази провини глави Тульчинської єпархії УПЦ МП у Вінницькій області, який публічно виправдовував російську збройну агресію проти України.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button