Україна

В університеті Шевченка сьогодні проходить другий тур виборів ректора

У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка розпочалося голосування у другому турі виборів ректора, повідомляє 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

“ІІ тур виборів ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка… 24 березня 2021 року з 09.00 до 15.00”, – йдеться в повідомленні.

У другому турі беруть участь кандидат філософських наук, професор Володимир Бугров та доктор економічних наук, професор Олександр Рожко.

За даними пресслужби, виборчі дільниці розташовані в головному «червоному» корпусі університету, в приміщеннях фізичного, економічного та кібернетичного факультетів. Окрім того, можна проголосувати в Інституті філології та Інституті журналістики.

Як повідомляв Укрінформ, це черговий етап виборів ректора КНУ. Перші вибори відбулися 25 листопада 2020 року, проте у першому турі жоден із десяти кандидатів не набрав необхідної кількості голосів. У другий тур 4 грудня пройшли проректор з науково-педагогічної роботи КНУ Володимир Бугров та директор науково-навчального інституту «Інституту геології» КНУ Сергій Вижва. Оскільки жоден із цих кандидатів не набрав понад 50% голосыв, було вирішено провести нові вибори.

У першому турі нових виборів 17 березня за крісло ректора змагалися шість кандидатів. Серед них – доктор психологічних наук, професор Сергій Болтівець, кандидат філософських наук, професор Володимир Бугров, доктор геологічних наук, професор Сергій Вижва, доктор історичних наук, професор Володимир Литвин, а також доктор економічних наук, професор Олександр Рожко та доктор соціологічних наук, доцент Ірина Чудовська. У другий тур пройшли Бугров (44,04%) та Рожко (15,2%).

 

 

 

 

Back to top button