Україна

В Умані посилять заходи безпеки на Рош га-Шана


В Умані посилять заходи безпеки на Рош га-Шана

У 2024 році єврейський Новий рік, Рош га-Шана, починають відзначати з вечора 2 жовтня та закінчують увечері 4-го числа.

Черкаська обласна військова адміністрація закликає хасидів утриматися від паломництва в Умань на святкування Рош га-Шана, але вживає заходів для посилення безпеки. Про це у вівторок, 10 вересня, йдеться у Telegram глави Черкаської ОВА Ігоря Табурця.

“Як і попередні роки війни, передовсім рекомендуємо вірянам зважити на безпекову ситуацію в нашій країні та утриматися від відвідин Умані. Регулярні російські атаки та ураження цивільних об’єктів, провокації – не просто страхачки, а українська буденність, на жаль… Однак ми розуміємо, що, попри застереження, частина вірян все ж відвідає культове для себе місце. Тож маємо бути готовими”, – написав він. 

Чиновник додав, що місцева влада вживатиме всіх заходів безпеки для вірян, які все ж наважаться відвідати культове для себе місце.

“Заходи комплексні. Про них інформуватимемо надалі. Акцент також на укриттях. Допрацьовуємо цей момент із профільними службами. Відточковуємо й інші напрями: від надання меддопомоги до санітарного й епідеміологічного благополуччя”, – сказав глава ОВА.

Хасиди щороку з’їжджаються до Умані на могилу цадика Нахмана. Це місце паломництва для хасидів з усього світу. У 2024 році єврейський Новий рік, Рош га-Шана, починають відзначати з вечора 2 жовтня та закінчують увечері 4-го числа. Цього разу єврейська громада святкуватиме початок 5785 року від створення світу за єврейським календарем.

Нагадаємо, посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський заявив, що попри застереження ізраїльського уряду, паломники цьогоріч все одно приїдуть в Умань на святкування єврейського нового року Рош га-Шана. Очікується, що їх кількість вдвічі перевищуватиме тогорічну.

Зауважимо, торік до міста Умань в Черкаській області на святкування Рош га-Шана прибуло понад 35 тисяч паломників-хасидів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 − five =

Back to top button