Україна

В Укрзалізниці повідомили – як розділять вантажні і пасажирські перевезення

Наглядова рада та правління “Укрзалізниці” налаштовані на швидке впровадження галузевих реформ, розділення вантажної та пасажирської вертикалей – один із ключових елементів. Про це йдеться у спільній заяві наглядової ради та правління УЗ, передає 1NEWS.

“Найближчим часом виконавче керівництво АТ “Укрзалізниця” посилить свою увагу на забезпеченні фінансової та операційної стабільності як своєму головному пріоритеті. Щойно це буде забезпечено, наглядова рада приступить до вибору нового постійного голови правління.

Паралельно з цим, посилена увага та контроль керівництва будуть спрямовані також на стратегічне мислення та планування”, – йдеться у заяві.

“Наглядова рада та правління рішуче та непохитно налаштовані на швидке впровадження галузевих реформ, як це визначено в довгостроковій стратегії товариства.

Як один із ключових елементів, розділення вантажної та пасажирської вертикалей буде націлене на забезпечення як прозорих і конкурентних цін, так і на покращення послуг. Обидві структурні одиниці будуть розроблені таким чином, щоб залишитися важливими учасниками на рівних умовах лібералізованих ринків, не обтяженими перехресним субсидіюванням збиткових пасажирських послуг за рахунок вантажних перевезень.

Це відокремлення буде здійснено відповідно до ретельно розробленого, повністю доопрацьованого та узгодженого плану реалізації, що стосується всіх компонентів АТ “Укрзалізниця” і всього залізничного сектору”, – додали в УЗ.

Зазначається, що правління та наглядова рада АТ “Укрзалізниця” “незмінно налаштовані на жорстку боротьбу з корупцією, на покращення якості та надійності послуг, ефективності та конкурентоспроможності цін, а також задоволеності працівників”.

 

 

 

 

 

Back to top button