Україна

В Укренерго пояснили, чому відключення відхиляються від графіку


В Укренерго пояснили, чому відключення відхиляються від графіку

Технічно неможливо вимкнути декілька мільйонів абонентів за одну секунду, бо це частково ручний процес.

Деяких абонентів енергетики від’єднують вручну. Тому світло може зникнути на 15 хвилин раніше або на 20 хвилин пізніше від стабілізаційного графіка. Про це повідомив голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький, передає Суспільне.

Він зазначив, що відключення електрики в групах розподілу не можуть відбуватися всі одночасно.

“У нас 17 мільйонів абонентів у нашій енергосистемі. І коли йде мова про почергові відключення, то ми говоримо про те, що частина цих абонентів вимикається з підстанції обленерго вручну”, – пояснив Кудрицький.

Він зазначив, що технічно неможливо вимкнути декілька мільйонів абонентів за одну секунду, бо це частково ручний процес. Тому світло інколи вимикають на 15 хвилин раніше або на 20 хвилин пізніше.

Він також розповів, що за пару тижнів з ремонтів вийдуть кілька блоків на електростанціях і ситуація з електроенергією в Україні стане кращою.

У п’ятницю повідомлялося, що в Україні діють цілодобові графіки відключення електроенергії. Більшу частину світлового дня одночасно обмежуватимуться відразу 70 % споживачів, повідомило Укренерго. З 14:00 до 24:00 – для компенсації дефіциту енергії в системі будуть задіяні чотири черги графіків погодинних відключень, в інші години – три черги. 

Пізніше Укренерго уточнили, що у суботу графіки відключень електроенергії в регіонах України діятимуть цілодобово, але їхня інтесивність зменшиться. З 6:00 до 19:00 обленерго застосовуватимуть дві черги відключень одночасно. У решту годин буде задіяно три черги.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × one =

Back to top button