Україна

В Укренерго назвали збитки для енергосистеми через російські обстріли


В Укренерго назвали збитки для енергосистеми через російські обстріли

Якби не попередня підготовка до імовірних і прогнозованих ворожих ударів по енергетиці, і відповідно роботи із захисту систем, то пошкодження могли бути значно серйознішими.

Внаслідок завданих російськими окупантами останніх масованих комбінованих ударів та обстрілів українська енергосистема зазнала збитків, що оцінюються у щонайменше сто мільйонів євро, заявив голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький в ефірі національного телемарафону Єдині новини.

Він уточнив, що тут йдеться лише про високовольтне обладнання Укренерго.

Водночас Кудрицький зазначив, що якби не попередня підготовка до імовірних і прогнозованих ворожих ударів по енергетиці, і відповідно роботи із захисту систем, то пошкодження могли бути значно серйознішими.

“Ми готувалися до цього. Формували склад обладнання та матеріалів, тренували персонал”, – заявив голова правління НЕК.

Так, Кудрицький відзначив роль інженерних укріплень на об’єктах Укренерго.

Він додав, що згідно з попередніми оцінками, без такого комплексу підготовки та укріплення енергооб’єктів пошкодження через російські атаки могли бути вдвічі більшими.

Нагадаємо, що в Одесі запроваджують графіки стабілізаційних відключень електроенергії. У Кривому Розі Дніпропетровської області після російських обстрілів запроваджують графіки аварійних відключень електроенергії.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button