Україна

В Україну ввезли військові товари під виглядом гумдопомоги на 72 млн


В Україну ввезли військові товари під виглядом гумдопомоги на 72 млн

Підозрювані ухилилися від сплати до бюджету митних платежів на загальну суму 23 млн гривень.

Правоохоронці викрили схему ухилення від сплати податків та легалізації товарів військового призначення під виглядом гуманітарної допомоги майже на 72 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора у понеділок, 8 серпня.

За даними слідства, двоє підозрюваних налагодили схему ухилення від сплати митних платежів при ввезенні товарів під виглядом гумдопомоги та подальшої їхньої легалізації на території України. Будучи військовозобов’язаними особами, 28 лютого вони перетнули кордон України у напрямку Угорщини.

Надалі в месенджері Telegram було створено групу з оголошеннями про асортимент та продаж товарів військового призначення. Основними замовниками цих товарів були представники благодійних та волонтерських організацій, підприємства та фізичні особи. Вони перераховували гроші на особисті рахунки підозрюваних з метою забезпечення спеціалізованим обладнанням та військовою амуніцією підрозділів ЗСУ, правоохоронних органів та територіальної оборони.

Підозрювані здійснювали закупівлю товарів військового призначення у країнах ЄС. Загалом було придбано товару на суму майже 72 млн гривень.

“Використовуючи підроблені документи, згідно з якими постачальниками товарів нібито були благодійні організації, у тому числі іноземні, оформляючи відправку гуманітарної допомоги від їхнього імені, підозрювані організували ввезення в Україну товарів військового призначення”, – йдеться у повідомленні.

Надалі ці товари були легалізовані на території України шляхом їхньої реалізації за завищеними цінами. Підозрювані ухилилися від сплати до бюджету митних платежів на загальну суму 23 млн гривень і легалізували майно на суму 71,9 млн гривень.

У ході обшуків було вилучено товари подвійного та військового призначення, документи, що підтверджують протиправну діяльність. Також вилучено готівку у сумі понад 3,3 млн гривень в еквіваленті.

Чоловіків повідомили про підозру в ухиленні від сплати податків у особливо великих розмірах та легалізації майна за попередньою змовою групою осіб, вчиненої в особливо великих розмірах (ч.3 ст.212, ч.3 ст.209 КК України).

Минулого тижня повідомлялося, що львівські поліцейські викрили продаж 20 авто, призначених для ЗСУ. Машини замість відправки на фронт продавали за готівку.

Раніше стало відомо, що затримано колишнього заступника голови Дніпропетровської ОДА за продаж гуманітарної допомоги, у тому числі і бронежилетів.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button