Україна

В Україну приїхав міністр економіки Німеччини


В Україну приїхав міністр економіки Німеччини

Під час свого візиту Роберт Габек планує підготувати конференцію щодо відновлення України у Берліні у червні.


Міністр економіки Німеччини Роберт Габек прибув із візитом до Києва. Його супроводжує бізнес-делегація. Про це повідомляє Tagesschau в четвер, 18 квітня.
 
У центрі уваги поїздки – нещодавні атаки Росії на українську енергетичну інфраструктуру, зміцнення української економіки та економічні відносини з Німеччиною.
 
Під час свого візиту міністр економіки також планує підготувати конференцію щодо відновлення України у Берліні у червні.
 
Габек заявив, що Німеччина продовжуватиме допомагати Україні відновлювати пошкоджену російськими ударами інфраструктуру. “Українці мене в минулий візит вразили тим, як вони вміють імпровізувати та швидко ремонтувати свою інфраструктуру знову і знову”, – заявив він.
 
Габек хоче зустрітися у Києві з президентом Володимиром Зеленським, віцепрем’єром та міністром економіки Юлією Свириденко та міністром енергетики Германом Галущенком. Потім Габек вирушить до Молдови.

Нагадаємо, вночі 11 квітня Росія атакувала об’єкти енергетичної інфраструктури у чотирьох областях України – Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях. Зокрема війська країни-агресора повністю зруйнували Трипільську ТЕС на Київщині.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two − two =

Back to top button