Україна

В Україну прийде потужний циклон

Із 1 лютого в Україну прийде активний циклон. Прогнозують опади та ожеледицю. “Лютий дебютує в Україні черговими снігопадами, ожеледицею і навіть дощем. Буде й мороз, й відлига”, – написала в Facebook синоптик Наталка Діденко, повідомляє 1NEWS з посиланням на Gazeta.ua.

В понеділок на Півночі – сніг, а на Харківщині, Одещині, Миколаївщині та в більшості центральних областей переважатиме дощ або мокрий сніг.

Північно-західна частина України, Волинь, Рівненщина, більшість Львівщини та Закарпаття, а також південно-східна частина, Запоріжжя, Донеччина, Луганщина, Крим та переважна Херсонщина суттєвих опадів від циклону не отримають.

На Сході України південно-східний вітер очікується штормовим.

“Температура повітря найнижчою буде на Заході та Півночі: вночі -6…-12 градусів, вдень -2…-5 градусів, на Закарпатті – +1…+3 градуси. На решті території України протягом дня буде тепло, +1…+4 градуси, на Сході, Півдні та на Дніпропетровщині – +4…+9 градусів, в Криму – до +10…+14 градусів”, – каже Діденко.

У Києві завтра знову очікуються снігопади. На дорогах – ожеледиця. Температура повітря в столиці найближчої ночі досягне -6…-9 градусів, вдень – -2…-4 градуси.

В результаті негоди в Україні залишаються знеструмленими 182 населених пункти. До відновлення електропостачання залучені бригади обленерго.

Back to top button