Україна

В Україну прибув Patriot з Німеччини – Зеленський


В Україну прибув Patriot з Німеччини - Зеленський

Український президент висловив вдячність Німеччині та Сполученим Штатам Америки за цей крок.

 
Система протиповітряної оборони Patriot від Німеччини прибула в Україну. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні в неділю, 21 липня.
 
“Зараз уже ми можемо сказати: є посилення нашої ППО. Німецький Patriot прибув в Україну, я хочу подякувати Німеччині та Сполученим Штатам за цей крок. В небі ми зможемо зробити більше. Звичайно, попереду ще багато роботи, і це ще далеко не гарантований захист, але тим не менше – більше сили для України”, – сказав глава держави.
 
Зеленський також розповів, що заслухав доповідь командувача Повітряними силами Миколи Олещука з протидії російським ракетам.
 
“Доповідь командувача Повітряних сил. І по роботі наших вогневих груп – по збиттю “шахедів”, і щодо протидії російським ракетам”, – сказав президент.

Глава держави також заслухав і доповідь головкома ЗСУ Олександра Сирського щодо ситуації на фронті.
 
“Головком сам об’їжджав частину бригад. Ключове питання – це забезпечення наших військових. Чого саме не вистачає – по кожному напрямку, по всіх наших основних позиціях. Розподіл снарядів та достатня кількість передусім дронів. Дуже важливо, щоб на всіх основних напрямках відчувалось, що нам є чим завдавати ворогу максимальних втрат”, – заявив Зеленський.

Як повідомлялося, Німеччина разом з іншими союзниками передасть Україні 100 ракет для систем Patriot. При цьому 30 ракет уже передали.

На початку липня в Україну прибув третій зенітно-ракетний комплекс Patriot з Німеччини.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − 10 =

Back to top button