Україна

В Україну прибула міністр оборони Німеччини – ЗМІ


В Україну прибула міністр оборони Німеччини - ЗМІ

Міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт приїхала до Одеси, де анонсувала початок постачання ЗРК IRIS-T.

 

Міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт уперше з початку повномасштабної війни прибула до України. Про це повідомляє Welt.
 
Міністр приїхала до Одеси, де анонсувала початок постачання ЗРК IRIS-T.
 
В Одесі вона оглянула німецьку ЗРК Gepard, яку раніше було передано Україні, і зазначила, що це озброєння допоможе нашим військовим захистити інфраструктуру від атак російської авіації.
 
Під час зустрічі з міністром оборони України Олексієм Резніковим Ламбрехт повідомила, що перша одиниця ЗРК IRIS-T, яку Німеччина обіцяла передати ЗСУ, надійде в Україну “найближчими днями”.
 
“Ключовий момент зараз полягає в тому, щоб ці атаки, які націлені проти цивільного населення і використовуються для залякування та вбивств, щоб із цими повітряними атаками можна було боротися”, – наголосила міністр.
 
Міністр оборони України Олексій Резніков у суботу обговорив із Крістін Ламбрехт додаткові інструменти щодо зміцнення української армії.
 
“Приймав мою німецьку колегу Крістіне Ламбрехт на півдні України. Фрау міністр принесла хороші новини та додаткові інструменти для зміцнення української армії”, – написав Резніков у мікроблозі Твіттер у суботу ввечері.
 
Він наголосив, що сторони обговорили поточну геополітичну та безпекову ситуацію.
 
 
Нагадаємо, Німеччина вітає рішення України подати заявку на вступ до НАТО. Проте офіційний Берлін зазначає, що рішення мають приймати всі країни Північноатлантичного альянсу.
 
Раніше президент України Володимир Зеленський у п’ятницю, 30 вересня, повідомив, що Україна у прискореному порядку подає заявку на вступ до НАТО.
 
 
 
 
Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button