Україна

В Україну повернули підлітка, якого окупанти вивезли до РФ


В Україну повернули підлітка, якого окупанти вивезли до РФ

Після захоплення росіянами рідного населеного пункту 16-річного хлопця, як і багатьох інших дітей, вивезли до Донецька, а згодом до Росії.

 
В Україну вдалося повернути неповнолітнього хлопця, якого загарбники вивезли із Донецької області до Росії. Про це повідомив у Facebook Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець.
 
“До Дня Святого Миколая трапляються чудеса. Ось сьогодні таке диво трапилося і в 16-річного Сергія, який майже через вісім місяців повернувся до України після того, як його вивезли до Російської Федерації”, – написав він.
 
За словами Лубинця, хлопець жив поблизу Маріуполя, незадовго до війни втратив батьків, проте має сестру, а нині – ще й небайдужих співвітчизників, готових йому допомагати.
 
Після захоплення росіянами рідного населеного пункту його, як і багатьох інших дітей, вивезли до Донецька, а згодом до Росії. Лубинець розповів, що дитячий омбудсман росіян Марія Львова-Бєлова, яка приїжджала для “милого спілкування” з дітьми на камеру пропагандистських ЗМІ, вирішила долю Сергія та інших вивезених українських дітей – усиновлення в російську родину.
 
Сім’я, в якій довелося бути хлопцеві, мала трьох своїх дітей і вже одного усиновленого. З новою “родиною” Сергій не розмовляв. На щастя, ставлення в тій сім’ї до нього було не жорстоким, проте весь час його не залишала думка про те, що він має повернутися на Батьківщину.
 
“Я просто навчався у коледжі, розмовляв із друзями, з якими там познайомився”, – розповів хлопець, який опановував там автомеханіку.
 
Допомогу Сергій знайшов в Інтернеті.
 
“Я хочу повернутися з РФ в Україну”, – повідомлення, яке відправив Сергій в одному з чат-ботів та отримав відповідь, що йому в цьому допоможуть.
 
Вчора, 19 грудня, його зустріли на кордоні з Україною, і він щасливий, що нарешті вдома.
 
На запитання, що відчув, коли перетнув кордон з Україною, Сергій зі щирою усмішкою відповів, що був дуже радий.
 
“Офіс омбудсмена України подбає про те, щоб наш патріот насамперед отримав належну психологічну допомогу та офіційного опікуна в особі сестри, за потреби – медичну допомогу, відновив навчання”, – написав Лубинець.
 
Нагадаємо, Центр національного спротиву просить батьків із дітьми виїхати з тимчасово окупованих територій, щоб не ставати заручником ворога, оскільки росіяни продовжують вивозити дітей до РФ.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button