Україна

В Україну можуть повернути призов до армії з 18 років

В Україні можуть повернути призов до армії з 18 років – відповідна пропозиція була озвучена в Офісі Президента. Про це повідомив начальник відділення комплектування Управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України підполковник Микола Качаненко, передає 1NEWS, посилаючись на УНН.

Так, за словами офіцера, в питаннях призову до лав Збройних сил України існують певні розбіжності між законом “Про військовий обов’язок і військову службу” і президентським Указом про призов. У законодавчому документі йдеться, що призову на строкову службу підлягають громадяни, яким “виповнилося 18 років та старші особи, які не досягли 27-річного віку”. А відповідно до останніх президентських указів, призивали громадян з 20 років.

“Така розбіжність негативно впливає на призовну кампанію. Молода людина, зазвичай, після закінчення школи чи коледжу намагається влаштуватися в житті — хтось починає працювати, хтось заводить сім’ю. І в подальшому хлопець розглядає службу в армії як небажану. Нещодавно побував на нараді в Офісі Президента під головуванням одного з заступників керівника Офісу, де озвучили пропозицію призивати до війська з 18 років, як того вимагає Закон. У письмовому вигляді така пропозиція надійшла і від Генштабу ЗСУ”, – сказав підполковник Качаненко.

Нагадаємо, за даними КМДА, майже сорок тисяч киян отримали повістки про призов на військову службу.

Також УНН повідомляв, що цієї осені в армію планують призвати понад 15 тис. юнаків.

Back to top button