Україна

В Україну йде циклон із мокрим снігом

Про це на своїй сторінці в Facebook написала синоптик Наталія Діденко, передає 1NEWS.

У середу, 9 грудня, Україна ще побуде під впливом потужного північно-східного антициклону Xavier. Тому опадів не буде. Однак уже з 10 грудня прийде істотне потепління і опади у вигляді дощу і мокрого снігу.

“Тільки в Одеській області, в Миколаївській, Херсонській областях та в Криму є ймовірність невеликого дощу або мокрого снігу (ред. – 9 грудня) – відгомони південній циклоничної”, – написала синоптик.

За словами синоптика, температура повітря в середу все ще низька: вночі -4-10, на сході до -12 градусів, в західних областях 0-4 морозу, на півдні близько нуля.

Вдень очікується від 3 морозу до 2 тепла, на півдні до +4 градусів. На Закарпатті та в Криму до +5 +9 градусів.

“У четвер, 10-го грудня, до нас увірветься інша повітряна маса, з південного заходу Європи – істотне потепління і помірні або навіть сильні опади у вигляді дощу і мокрого снігу. Охопить захід, північ, частина центру, Одеську область”, – написала вона.

10-го грудня в Києві почне падати атмосферний тиск, температура повітря підвищиться до нуля або навіть до +1 градуса. Опади в столиці в четвер можуть бути помірними і навіть сильними – мокрий сніг і дощ. Плюс ще й знову буде сильний вітер.

Прогноз від Укргідрометцентру

У середу, 9 грудня, в Україні трохи потеплішає, проте велика частина території країни залишиться під впливом холодної повітряної маси, і буде вітряно.

В Одеській і Херсонській областях і в Криму місцями пройде незначний дощ зі снігом, місцями можлива ожеледиця, а на дорогах північних та східних областей – ожеледиця. Вітер південно-східний, східний, 7-12 м / с, в Рівненській, Волинській, Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській та Одеській областях пориви 15-20 м / с (І рівень небезпеки, жовтий).

Вночі в східних, північних і центральних областях очікується -4 …- 9 ° С, на заході та півдні – від -1 до -4 ° С, на Закарпатті – 0 …- 2 ° С. Днем майже на всій території температура коливатиметься від -1 до +2 ° С, в Закарпатській і Одеській областях – до + 6 ° С.

У Криму вночі – від 0 до +2 ° С, вдень повітря прогріється до +6 ° С.

У Києві середовище буде морозної – вночі -6 …- 8 ° С, вдень – -2 …- 4 ° С, опадів не передбачається.

 

 

Back to top button