Україна

В Україну доставили південнокорейську вакцину AstraZeneca

Робити щеплення цією вакциною розпочнуть орієнтовно з 28 квітня

В України доставили партію виробленої у Південній Кореї вакцини від коронавірусу AstraZeneca-SKBio обсягом у 367,2 тисячі доз.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, – інформує 1NEWS.

Цю партію в Україну доставили Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) спільно з Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) у рамках механізму справедливого розподілу вакцин від коронавірусу у світі COVAX.

Віктор Ляшко зазначив, що робити щеплення цією вакциною розпочнуть орієнтовно з 28 квітня.

У пресрелізі ЮНІСЕФ зазначається, що до кінця 2021 року в рамках механізму COVAX в Україні буде поставлено достатню для імунізації восьми мільйонів українців кількість доз вакцин від коронавірусу.

При цьому в організації наголошують, що в рамках COVAX постачаються лише ті вакцини від COVID-19, які відповідають критеріям безпеки і ефективності ВООЗ.

“Важливо, що в умовах суворої конкуренції та боротьби за доступ до вакцин у світі COVAXна практиці підтверджує виконання завдань, для яких і створювалося це глобальне партнерство – забезпечити справедливі можливості для всіх. Україна, виконавши свої зобов’язання перед глобальним механізмом, отримує перше постачання, яке негайно буде передано тим категоріям, для яких воно призначається”, – цитують слова Ляшка у прес-релізі ЮНІСЕФ.

Зазначається, що при цьому йдеться про пріоритетні групи осіб та людей віком від 65 років.

AstraZeneca-SKBio розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca та виробляється за ліцензією в Республіці Корея компанією SK Bioscience Co. Ltd.

21 квітня її було зареєстровано Міністерством охорони здоров’я (МОЗ) України для екстреного медичного застосування. При цьому дозвіл на її використання у себе надали раніше Великобританія, Європейський Союз, Індія і Канада.

В Україні вже відбувається вакцинація іншим ліцензійним варіантом препарату AstraZeneca – виробленою в Індії вакциною CoviShield.

Серед інших вакцин, що використовуються в країні, – препарат компаній BioNTech/Pfizer (торговельна назва Comirnaty), 117 тисяч доз якого Україна отримала за механізмом СOVAX, та препарат виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button