Україна

В Україну доставили інноваційні ліки проти COVID

Про це у Фейсбуку повідомляє Посольство України в США, передає 1NEWS.

Гуманітарний вантаж зі США, який містить 60 тисяч флаконів з ліками проти коронавірусу, прибув в Україну – після розмитнення він буде розподілений по всіх регіонах.

«За сприяння Посольства в Україну був доставлений гуманітарний вантаж зі США, який надано американською благодійною організацією Direct Relief. Останні домовленості щодо отримання даного гуманітарного вантажу були узгоджені під час візиту Президента України до США», – зазначили в дипломатичній установі.

Вантаж містить інноваційні лікарські препарати Bamlanivimab та Etesevimab, що застосовуються проти COVID-19. Їх загальна вартість сягає $20 млн. Ліки рекомендовані для пацієнтів із легким та середнім ступенями тяжкості перебігу коронавірусної хвороби, особливо за наявності ризику переходу у важку форму.

«Вантаж у вигляді 60 тис. флаконів лікарських препаратів надалі буде проходити розмитнення та транспортування у 24 області України. У цьому ми хочемо висловити окрему подякую «Благодійному фонду Євгена Пивоварова», який допомагатиме в усіх процедурах. Розподіл ліків координується Міністерством охорони здоров‘я України»,- додали в Посольстві.

Як уточнюється, громадська неприбуткова організація Direct Relief базується в штаті Каліфорнія, США. Вона працює у 60 країнах світу.

 

 

 

 

Back to top button