Україна

В українському небі авіатрафік відновився на три чверті від докризового

У вересні цього року авіатрафік у небі над Україною стабілізувався на рівні 76% від вересневого обсягу докризового 2019 року, інформує 1NEWS з посиланням на пресслужбу “Украероруху” у Facebook.

Зазначається, що у вересні Украерорух забезпечив аеронавігаційним обслуговуванням 26 241 рейс (76% від докризового показника).

“На такому рівні показник авіатрафіку тримається упродовж двох місяців, із серпня поточного року”, – додали у відомстві.

У вересні компанії виконали 9 614 польотів (на 11,1 % менше порівняно з вереснем докризового 2019 року), іноземні авіакомпанії виконали 16 627 польотів (менше на 29,8 %).

“Внутрішні польоти становлять 3 112 рейсів (+14,5 % порівняно з відповідним періодом 2019 року), міжнародні польоти – 13 728 рейсів (-12,6 %), транзитні польоти – 9 401 рейс (-41,5 %)”, – резюмували у відомстві.

“Пожвавлення трафіку в небі над Україною – це сукупність декількох факторів: сезонність попиту на авіаперевезення, прийняття нових реалій і правил подорожей авіапасажирами та результат нашої системної роботи з авіаперевізниками щодо використання транзитного потенціалу повітряного простору України.

Позитивно, що кількість внутрішніх перельотів між аеропортами України у серпні та вересні перевищувала доковідні показники. Загальні тенденції авіатрафіку в європейському регіоні у другій половині року перевершили оптимістичний сценарій Євроконтролю, і в Україні динаміка відновлення випереджала навіть показники регіону”, – сказав керівник Украероруху Андрій Ярмак.

“Роблячи обережні прогнози на майбутнє, ми враховуємо, що туристичний сезон завершується, і динаміка польотів у період зимової навігації традиційно нижча, проте низка авіакомпаній уже повідомили про продовження чартерних програм до екзотичних країн або заявили про відкриття нових напрямків.

Кампанія з вакцинації та запровадження міжнародних ковід-сертифікатів відкрили для українців кордони європейських країн, тож є підстави розраховувати, що цьогорічний низький сезон ми пройдемо за оптимістичним сценарієм”, – додав він.

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button