Україна

В Україні зруйновано 122 лікарні – МОЗ


В Україні зруйновано 122 лікарні - МОЗ

Офіційно підтверджено загибель 14 та поранення 48 медпрацівників, знищено 85 автомобілів екстреної медичної допомоги, пошкоджено 481 аптеку, 43 аптеки зруйновано повністю.

 
З початку повномасштабної війни в Україні зруйновано 122 медичні установи, офіційно підтверджено загибель 14 та поранення 48 медпрацівників. Про це під час брифінгу у середу, 6 липня, повідомив Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.
 
“З початку війни у ​​нас 817 об’єктів охорони здоров’я пошкоджені ворожими снарядами та кулями, можна сказати, що ці лікарні виведені з технологічного процесу, але тим або іншим чином повернуто для того, щоб рятувати українців та надавати медичну допомогу. 122 заклади зруйновані вщент, вони відновленню не підлягають. На їх місці потрібно будувати нові заклади. 14 медичних працівників убито та 48 поранено, це ті медичні працівники, щодо яких прийшли офіційні дані, і ті працівники, які працювали в цивільних лікарнях”, – сказав Ляшко.
 
Як повідомив міністр, на відновлення пошкоджених установ до того стану, в якому вони були до початку війни, необхідно 35,808 млрд. грн., для відновлення 122 зруйнованих медустанов – 15,328 млрд. грн.
 
Ляшко зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення знищено 85 автомобілів екстреної медичної допомоги, пошкоджено 481 аптеку, 43 аптеки зруйновано повністю.
 
Повідомляється також, що в окупованих населених пунктах є 469 закладів охорони здоров’я.
 
Нагадаємо, у Чернігові не вціліла жодна лікарня.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button