Україна

В Україні зруйновано 11 аеропортів та 21 залізничний вокзал

В Україні зруйновано 11 аеропортів та 21 залізничний вокзал

Фото: facebook.com/MinInfra.UA

Зруйнований міст у Київській області

З 24 лютого армія РФ пошкодила тисячі км автошляхів, сім тисяч км залізничних колій та понад 350 мостів, повідомили в Мінінфраструктури.

З початку війни 24 лютого російські війська зруйнували в Україні 11 аеропортів, 21 залізничний вокзал та захопили чотири порти. Про це 3 червня повідомило Міністерство інфраструктури.

“За 100 днів активних бойових дій на території країни пошкоджено або повністю зруйновано тисячі кілометрів автошляхів, 7 тисяч км залізничних колій, 302 автомобільні та 49 залізничних мостів, 11 аеропортів і 21 залізничний вокзал, при цьому захоплено чотири морські порти”, – потонули у відомстві.

Крім того, щонайменше 300 тисяч людей залишилися без житла.

У міністерстві наголосили, що переходять “в інфраструктурний контрнаступ”, як і захисники на передовій. Наразі розчищено сотні кілометрів доріг та відремонтовано сотні кілометрів колій, забезпечено проїзд 39 штучними спорудами.

 

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що внаслідок повномасштабного вторгнення військ РФ економіці України завдано збитків у розмірі 600 мільярдів доларів.

На Дніпропетровщині відновили роботу “дороги життя” – Укравтодор


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button