Україна

В Україні знизилось споживання електрики


В Україні знизилось споживання електрики

Відключень в Україні не буде принаймні до 16:00. Після того до 22:00 буде діяти лише одна черга обмежень.

В Україні знизилося споживання електроенергії на тлі похолодання і збільшення генеруючих потужностей. Про це повідомило Укренерго у четвер, 25 липня.

Так, енергетики підтвердили, що відключень в Україні не буде принаймні до 16:00. Після того до 22:00 буде діяти лише одна черга обмежень.

“Причина – комплексна: спека спала і споживання електрики в Україні знизилось. Сьогодні на ранок споживання на 6% менше, ніж його прогнозований рівень (без урахування обмежень) на ранок четверга, 18 липня”, – йдеться у повідомленні.

Також зменшився і дефіцит потужності – з ремонту повернувся в роботу блок на одній з АЕС, а сонячна погода та помірна температура сприяють збільшенню виробництва електроенергії на сонячних електростанціях.

Тим не менеш, станом на ранок через негоду на ранок знеструмлені 34 населені пункти в Тернопільській та Хмельницькій областях. А з технічних причин знеструмлювались споживачі у Запорізькій і Чернігівській областях.

Нагадаємо, 22 липня в Укренерго анонсували “хороші новини” щодо світла. У компанії вважають, що дефіцит в енергосистемі буде поступово зменшуватись у серпні-жовтні, якщо не буде нових масштабних атак Росії.

Раніше енергетики прогнозували, що липень стане найважчим періодом для енергосистеми України. Саме у цей час енергоблоки АЕС проходять планові ремонти.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button