Україна

В Україні знизять тарифи на електроенергію для населення – ЗМІ

Журналісти стверджують, що для цього операторів електромереж планують зобов'язати знизити витрати на ремонт обладнання на 6 млрд грн на рік, і саме ці гроші спрямують на компенсацію пільгового тарифу для населення

Агентство “РБК-Україна” має у своєму розпорядженні проєкт постанови Кабінету Міністрів, у якому йдеться про зниження тарифу на електроенергію для населення до 1,2 грн за 1 кВт-год.

Про це інформує 1NEWS.

Журналісти стверджують, що для цього операторів електромереж планують зобов’язати знизити витрати на ремонт обладнання на 6 млрд грн на рік, і саме ці гроші спрямують на компенсацію пільгового тарифу для населення.

За даними агентства, таке рішення можуть ухвалити на засіданні Кабміну 4 серпня.

“За наявними даними, цей варіант викликає побоювання через ризик більш частих відключень споживачів, особливо в опалювальний період.  Альтернативним сценарієм для зниження тарифів для населення розглядається стабілізація цін реалізації електроенергії іншим споживачам (не населенню) на рівні не нижче 1,7–1,8 грн/кВт-год. Це дозволить держкомпаніям “Енергоатом” і “Укргідроенерго” додатково отримати ті самі 6 млрд грн, які будуть спрямовані на забезпечення населення електроенергією за ціною 1,2 грн/кВт-год”, – зазначають автори матеріалу.

Back to top button