Україна

В Україні знижується захворюваність на ГРВІ, грип і COVID-19


В Україні знижується захворюваність на ГРВІ, грип і COVID-19

За останній тиждень частота захворюваності знизилася на 16% серед дорослих і на 18% серед дітей.

В Україні захворюваність на ГРВІ, грип і COVID-19 поступово знижується, епідпоріг перевищено тільки в Чернівецькій області. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі телемарафону 22 лютого.

“За останній тиждень частота захворюваності знизилася на 16% серед дорослих і на 18% серед дітей. Ми прогнозуємо з березня подальше покращення ситуації, і кількість нових випадків справді зменшиться”, – зазначив він.

За словами Кузіна, серед тих, хто захворів минулого тижня на грип і COVID-19, 53% – діти.

Він додав, що епідпоріг щодо захворюваності на ГРВІ, грип та COVID-19 перевищено тільки в Чернівецькій області. В інших областях ситуація стабілізувалася, кількість зареєстрованих пацієнтів не є ризиковою і не перевищує епідпорога.

Щодо захворюваності на COVID-19 Кузін наголосив, що якщо на початку епідсезону реєструвалося по 9-10 тис. випадків на тиждень, то зараз – 2 тис.

Разом з тим, в Україні за тиждень від ускладнень грипу померли шестеро людей.

“За попередній тиждень зареєстровано 6 летальних випадків серед пацієнтів внаслідок ускладнень грипу. Такі випадки реєструвалися у Хмельницькій області, Києві та Львівській області. В Рівненській області зафіксована смерть дитини 10 років і 18-річної дівчини в Житомирській області. На жаль, всі померлі не мали профілактичних щеплень проти грипу”, – розповів Кузін.

За його словами, починаючи з січня, в більшості регіонів України фіксувалося більше випадків грипу. Також фіксувалася одночасна циркуляція вірусів грипу А і В, зокрема така подвійна циркуляція зафіксована в 20 регіонах країни.

“Для імунодефіцитних людей, людей, які мають хронічні неінфекційні захворювання, таке інфікування двома штамами є цілком ймовірним і це зазвичай важкий перебіг”, – сказав Кузін.

Нагадаємо, За тиждень на грип і ГРВІ захворіли понад 230 тисяч українців.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button