Україна

В Україні знеструмлено понад 700 населених пунктів


В Україні знеструмлено понад 700 населених пунктів

Протягом доби буде дефіцит в енергосистемі України. Через це діють ліміти споживання для всіх областей

Станом на ранок в Україні через негоду і бойові дії знеструмлено 716 населених пунктів у дев’яти областях. Про це повідомило Укренерго у понеділок, 3 червня.

“Гроза та рвучкий вітер залишили без світла 312 населених пунктів у Житомирській, Кіровоградській, Київській, Полтавській, Сумській, Черкаській, Чернігівській областях. Тривають ремонтні роботи”, – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що вчора протягом доби через негоду вимикались дві високовольтні підстанції в північному та центральному регіонах. Знеструмлювались побутові споживачі, місцева промисловість, були збої в русі поїздів. Але менш ніж за дві години енергоживлення споживачів було відновлене у повному обсязі.

З інших причин знеструмлено 404 населені пункти. Зокрема, через бойові дії є нові відключення у Донецькій, Сумській, Харківській областях.

Також повідомляєтья, що сьогодні протягом доби буде дефіцит в енергосистемі. Через це діють ліміти споживання для всіх областей

При перевищенні лімітів – обленерго застосовують графіки погодинних відключень для промислових та побутових споживачів – зазначили в Укренерго і нагадали, що головна причина застосування заходів обмеження – наслідки вже шести масованих ракетних ударів Росії по електростанціях України.

Сьогодні Україна імпортує електроенергію протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини і Молдови загальним обсягом 27 178 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 616 МВт.

Експорт не відбувається і не передбачається.

Нагадаємо, що вночі 1 червня війська РФ завдали потужного ракетно-авіаційного удару по об’єктах критичної інфраструктури у різних регіонах України. Тоді постраждали дві гідроелектростанції і ТЕС.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button