Україна

В Україні знешкодили агентурну групу ФСБ


В Україні знешкодили агентурну групу ФСБ

Ворожі агенти готували ракетні удари по об’єктах Укрзалізниці та розвідували інформацію про позиції ЗСУ.

Контррозвідка Служби безпеки України внаслідок масштабної спецоперації у Харківській та Донецькій областях знешкодила агентурну групу ФСБ, яка готувала ракетні удари по об’єктах Укрзалізниці та підбирала кадри в адміністрації окупантів. Про це 27 березня повідомила прес-служба відомства.

Зазначається, що до складу групи входили вісім місцевих мешканців. Один із них використовував для прикриття статус помічника чинного народного депутата України та журналіста.

За даними слідства, зловмисники збирали розвідувальні дані про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіонів. У “зоні особливої уваги” перебували маршрути руху військових ешелонів та розташування залізничних станцій, на яких розвантажують озброєння ЗСУ.

Також агенти розвідували локації складів із боєприпасами, вогневих позицій, блокпостів та фортифікаційних споруд українських військ у прифронтових районах сходу України та Дніпропетровщини.

Крім того, під час окупації Ізюма та Балаклії фігуранти підбирали кандидатів до складу місцевих окупаційних адміністрацій.

Як наголосили в СБУ, наразі затримано чотирьох учасників ворожої мережі. Ще четверо перебувають на території РФ.

“Агентурна мережа була сформована двома кадровими співробітниками ФСБ до початку повномасштабного вторгнення. До її складу увійшов агент, раніше завербований почесним консулом Росії у Харкові”, – зазначили у спецслужбі.

Затриманим повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Суд обрав фігурантам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше контррозвідка СБУ викрила навідника російських ракет на Дніпропетровщині.

В Одесі агент ФСБ збирав розвіддані про нові батальйони


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button