Україна

В Україні змінили правила бронювання військовозобов’язаних


В Україні змінили правила бронювання військовозобов язаних

Кабмін розширив перелік сфер, працівники яких можуть бути заброньовані, та встановив чіткі терміни розгляду звернень підприємств щодо визначення їх критично важливими.


Кабінет міністрів знову змінив порядок бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час. Зокрема, розширено перелік сфер, працівники яких можуть бути заброньовані та встановлено терміни розгляду звернень підприємств щодо визначення їх критично важливими. Про це 12 липня повідомляє пресслужба Міністерства економіки.
 
Ухвалені урядом зміни передбачають:
 
  • суми ЄСВ відтепер будуть враховуватися у одному з критеріїв для визначення підприємства критично важливим. Критерій передбачає сплату підприємством протягом року податків, зборів, платежів (окрім митних платежів) на суму понад 1,5 млн євро.
     
  • підприємства ветеринарної медицини, казенних підприємств пробірного контролю тощо можуть бути визнані критично важливими у разі відповідності двом або більше критеріям.
     
  • застосування єдиного підходу до визначення кількості військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню і працюють в органах місцевого самоврядування та в державних органах.
     
Звернення підприємств, установ та організацій щодо визначення їх критично важливими має бути розглянуте держаними органами в строк до 10 робочих днів з моменту отримання.

Як відомо, для визнання критично важливими (що дає право на бронювання співробітників) підприємства мають відповідати трьом або більше критеріям із семи. Серед критеріїв, зокрема – розмір сплачених податків та зборів, відсутність заборгованості зі сплати ЄСВ, важливість значення для галузі національної економіки чи задоволення потреб територіальної громади і т.д.

При цьому підприємства, установи та організації окремих галузей та сфер мають відповідати двом та більше критеріям.

Нагадаємо, 28 квітня уряд вніс зміни у порядок бронювання військовозобов’язаних під час дії воєнного стану – роботодавцям змінили строки подачі документів.

Відстрочок буде менше. Нові правила мобілізації

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button