Україна

В Україні змінили порядок виплати стипендій

Кабінет міністрів вніс зміни до порядку призначення та виплати стипендій. Документом повертається норма про кількість одержувачів стипендій, яка раніше була зменшена урядом. Відповідна постанова від 2 грудня 2021 року № 1256, оприлюднена на Урядовому порталі, пише 1news, посилаючись на 112ua.

Так, згідно з документом, кожен семестр вчена рада вишу визначає однаковий для всіх факультетів ліміт стипендіатів, яким призначатиметься академічна стипендія. Цей показник встановлюється у відсотках (в діапазоні від 40 до 45%) фактичної кількості студентів денної форми навчання, які навчаються за державними (регіональними) замовленнями.

Таки чином, Кабмін повернув норму, яка була встановлена раніше, але була знижена до 35-40% постановою Кабміну від 1 вересня 2021 р. № 933.

Нагадаємо, з 1 січня 2022 року в Україні збільшується розмір стипендій:

  • для учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти – з 490 до 1250 гривень,
  • для студентів закладів професійної освіти, які здобувають освітньо-кваліфікаційний рівень “молодший спеціаліст”, освітньо-професійний ступінь “професійний молодший бакалавр”, освітній ступінь “бакалавр”, – з 980 до 1510 гривень,
  • для студентів вищих навчальних закладів, наукових установ, які отримують освітній або освітньо-професійний ступінь “молодший бакалавр”, освітні ступені “бакалавр”, “спеціаліст” або “магістр”, – з 1300 до 2000 гривень.
Back to top button