Україна

В Україні змінили порядок бронювання працівників оборонних підприємств


В Україні змінили порядок бронювання працівників оборонних підприємств

Тепер підприємства оборонки зможуть бронювати своїх військовозобов’язаних працівників без обмежень по кількості.

Уряд 16 січня змінив порядок бронювання працівників оборонно-промислового комплексу. Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Зазначається, що Кабмін вніс зміни до постанови №76 від 27 січня 2023 року, якою регулюються питання бронювання військовозобов’язаних під час дії воєнного стану, щодо бронювання працівників підприємств оборонно-промислового комплексу.

Згідно з ухваленим рішенням, військовозобов’язані працівники підприємств, установ та організацій, визначених Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості критично важливими у сфері оборонно-промислового комплексу, бронюються: незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності та без обмежень щодо кількості військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню.

За словами заступника міністра економіки Ігоря Фоменко, відтепер підприємства оборонно-промислового комплексу зможуть бронювати своїх військовозобов’язаних працівників без обмежень по кількості та без врахування рівня дефіцитності їх військової спеціальності. Це дозволить посилити потенціал оборонно-промислового комплексу та забезпечити оборонним підприємствам можливість стабільно працювати і нарощувати обсяги виробництва.

Нагадаємо, Україна почне масово виробляти снаряди калібру НАТО.

Як повідомлялося, Україна у 2024 році в шість разів наростить оборонне виробництво.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button