Україна

В Україні змінили механізм отримання прав водія

В Україні змінили механізм отримання прав водія

Фото: gp.gov.ua

В Україні запрацює новий механізм отримання прав водія

Ті, у кого закінчився термін позбавлення права водіння, тепер зможуть отримати посвідчення водія та скласти іспити у будь-якому сервісному центрі МВС.

 

В Україні з 24 липня запрацює новий механізм підготовки та перепідготовки водіїв. Про це повідомляє Головний сервісний центр МВС.

 

Зазначається, що для отримання посвідчення водія буде необхідно пройти теоретичну підготовку в автошколі та отримати свідоцтво, яке діє 1 рік (без складання внутрішнього іспиту).

 

Потім скласти теоретичний іспит у сервісному центрі МВС для отримання можливості надалі проходити практичне навчання.

 

Також потрібно вибрати автошколу для практичної підготовки та пройти там навчання, скласти внутрішній практичний іспит та отримати свідоцтво в автошколі, що діє 2 роки.

 

У сервісному центрі МВС потрібно успішно скласти практичний іспит та отримати посвідчення водія.

 

Українці, у яких закінчився термін позбавлення права водіння, від сьогодні, 24 травня, зможуть отримати посвідчення водія та скласти іспити у будь-якому сервісному центрі МВС. Раніше такої нагоди не було. Уся процедура проходила виключно за місцем реєстрації громадянина.

 

Крім того, у водіїв за два місяці після отримання посвідчення буде можливість придбати платні номерні знаки для всіх типів транспортних засобів.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button