Україна

В Україні зміняться ціни, але подорожчає не все – аналітик

В Україні зміняться ціни, але подорожчає не все - аналітик

Фото: pixabay.com

В Україні зміняться ціни, але подорожчає не все

Дешевшати з настанням літа почнуть овочі та фрукти, які українці вирощують не лише у Херсонській та Запорізькій областях, а й на інших територіях.

У червні в Україні кардинально зміняться ціни на продукти, але подорожчає не все. Про це економіст і президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко повідомив в інтерв’ю для Сегодня.

Повідомляється, що експерт має досить оптимістичний прогноз: за його словами, ціни на базові продукти не зростатимуть, а на деякі, навпаки, знизяться.

Дешевшати з настанням літа почнуть овочі та фрукти, які українці вирощують не лише у Херсонській та Запорізькій областях, а й на інших територіях.

“У нас овочі вирощують по всій території країни, за винятком гірських районів у Карпатах. Ці розмови про те, що у нас усі овочі у Херсоні – це міф, і я не знаю, хто його розповсюджує”, – зазначає аналітик.

Охріменко вважає, що ціни на м’ясо теж не зростатимуть, оскільки зі зростанням температури споживання м’ясних продуктів і сала завжди зменшується, тому попит на них падатиме, а от із транспортуванням будуть проблеми, проте фермери просто не зможуть продавати товари надто дорого – не буде досить високого попиту.

“Яйця зараз подешевшають, свинина, сало. Є така закономірність, чим вища температура, тим нижчі ціни на сало”, – каже Охріменко.

Водночас дорожчатимуть усі імпортні товари та продукти, бо постачальники продають їх у доларах.

Ситуація з паливом стане ще більш напруженою, тому злетять ціни на всі транспортні послуги, зокрема громадський транспорт, таксі, логістику.

Ситуацію, що виникла в Україні з нестачею солі, експерт називає просто ажіотажним попитом, який спаде.

“Під час війни ось ці “дефіцити” будуть постійно. Це паніка, це просто психологічний фактор”, – пояснює президент аналітичного клубу.

За словами Охріменка, це є абсолютно неминучою ситуація під час війни.

Нагадаємо, Кабмін затвердив план продовольчої безпеки.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button