Україна

В Україні збираються скасувати ліцензування у сфері телекомунікацій

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт № 1050 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню», передає 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

Законопроєкт підтримали 338 народних депутатів.

Також 295 народних депутатів підтримали скорочення наполовину термінів підготовки документа до другого читання.

“Проєктом закону пропонується замінити ліцензування видів діяльності у сфері телекомунікації на надання повідомлення суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність у сфері телекомунікацій, про початок провадження діяльності”, – йдеться у пояснювальній записці до документа.

Автори пояснюють, що на сьогодні існує проблема законодавчої колізії норм закону про ліцензування та закону про телекомунікації.

Зазначається, що законопроєкт №1050 розроблено з метою створення сприятливого середовища для ведення бізнесу, розвитку малого і середнього підприємництва та усунення надмірних чи невиправданих механізмів регулювання сфери господарської діяльності.

Передбачається, що прийняття законопроєкту сприятиме зменшенню адміністративного тиску на суб’єктів господарювання та спрощенню умов започаткування і ведення бізнесу у сфері телекомунікацій.

Авторами проєкту є група народних депутатів від фракції “Слуга народу”. Президент визначив документ як невідкладний.

 

 

 

 

Back to top button