Україна

В Україні збираються штрафувати за пропаганду ЛГБТ

У Верховній Раді зареєстрований проєкт закону, яким пропонується встановити штрафи за «пропаганду педофілії, гомосексуалізму та трансгендеризму», передає 1news з посиланням на Главком.

Зокрема, законопроєкт передбачає накладення штрафів від 17 тис. грн.

Авторами законопроєкту №6327 є депутати від «Слуги народу» Георгій Мазурашу, Анатолій Драбовський, Сергій Кузьміних, Артем Культенко, а також Віктор Мялик від групи «За майбутнє». На думку авторів законопроєкту, розмови про одностатеві шлюби, гормональну терапію та ЛГБТ-символіка несуть загрозу нацбезпеці України.

Голова правління Центру з прав людини Zmina Тетяна Печончик у відповідь на депутатські ініціативи запропонувала карати нардепів за порушення прав людини.

«…Ця ж компашка зареєструвала проєкт закону, у якому дається визначення поняттям «гомосексуалізм» та «трансгендеризм» (№6325) і законопроєкт про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо недопущення витрачання бюджетних коштів на «пропаганду» цих явищ (№6326). В принципі з цими все зрозуміло. Один із компанії – Георгій Мазурашу – вже не вперше вносить подібні… ммм… ініціативи. Я зі свого боку пропоную алаверди: встановити відповідальність для нардепів за пропаганду відхилень від закріпленого у Конституції України курсу на ЄС. І карати обов’язковим читанням Конвенції з прав людини, рішень ЄСПЛ, Конституції», – написала Печончик у Facebook.

 

 

Back to top button