Україна

В Україні збільшили інтервал між двома дозами вакцини проти коронавірусу

Інтервал збільшено до 90 днів

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України збільшило інтервал між дозами вакцини проти COVID-19 CoviShield до 90 днів.

З огляду на це до національного плану вакцинації буде внесено незначні зміни, – інформує 1NEWS.

Головний санітарний лікар України та заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко пояснив, що зміни внесли за рекомендаціями Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики (НТГЕІ).

За його словами, за результатами клінічних досліджень і практики вакцинації збільшити інтервали між першою і другою дозами вакцини до 12 тижнів рекомендували також і відомства Канади, Німеччини та Франції.

“З огляду на позицію НТГЕІ та результати міжнародних досліджень оперативний штаб МОЗ ухвалив рішення, що для досягнення максимального рівня імунного захисту під час використання вакцини від Oxford/AstraZeneca (CoviShield) виробництва Serum Institute of India і SK Bioscience доцільно збільшити початковий інтервал між дозами. Це не суперечить інструкції виробника, яка передбачає такий інтервал у межах 4-12 тижнів”, – сказав Ляшко.

Водночас він наголосив, що впровадження цієї рекомендації вимагає від МОЗ незначного коригування підходів до здійснення кампанії з вакцинації на перших етапах і внесення змін до національного плану вакцинації.

“Уже заплановано селекторну нараду з регіонами для роз’яснення деталей впровадження зазначеної рекомендації”, – сказав Ляшко.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button