Україна

В Україні затримали майже 800 диверсантів – МВС

В Україні затримали майже 800 диверсантів - МВС

Фото: Нацгвардия Украины

В Україні фіксується зниження проявів ДРГ

З 24 лютого на лінію 102 Головного управління Нацполіції у Києві надійшло понад 20 тисяч заяв від громадян щодо можливих ДРГ.

Українські правоохоронці розкрили 88 диверсійно-розвідувальних груп із початку російського вторгнення. Затримано майже 800 осіб за причетність до диверсійної діяльності. Такі дані озвучив перший заступник голови МВС Євген Єнін, повідомляє РБК-Україна у вівторок, 31 травня.

За його словами, фіксується зниження проявів ДРГ як в Україні, так і в Києві.

“Але не можна сказати, що вони зникли. Тільки за перші два тижні травня нашими правоохоронцями виявлено на території України одну ДРГ та затримано 43 особи, причетні до диверсійної діяльності, з них 18 у Києві”, – розповів Єнін.

Він наголосив, що ворог працює в тилу і веде свою партизанську війну. Російські агенти збирають інформацію та досі можуть коригувати вогонь.

“Ми відпрацьовуємо цілу низку регіонів: криміналітет, проросійські рухи та угруповання. Першою була Одеська область, де внаслідок обшуків поліція виявила величезні арсенали зброї та навіть інструкції з диверсійно-розвідувальної діяльності. Скільки ще таких груп перебувають у “сплячому режимі” в інших регіонах – будемо з’ясовувати”, – зазначив чиновник.

Єнін розповів, що з 24 лютого на 102 Головного управління Нацполіції у Києві надійшло понад 20 тисяч заяв від громадян щодо можливих ДРГ.

“Звичайно, підтверджувалися вони 1 до 10, але це дуже спрацювало. Тому треба продовжувати в тому ж дусі”, – додав він.

Раніше повідомлялося, що СБУ запобігла проникненню ворожих ДРГ у Миколаїв. Це мала забезпечити агентурна група з п’яти осіб.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button