Україна

В Україні зареєстрували південнокорейську вакцину AstraZeneca

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомив 20 квітня в Facebook, що підписав наказ про реєстрацію вакцини від коронавіруса AstraZeneca, виробленої в Південній Кореї, повідомляє 1NEWS з посиланням на пресслужбу МОЗ.

“Це той препарат, який приїде до нас в рамках ініціативи Covax. Ми очікуємо 367 тис. доз вже в четвер, 22 квітня. Частина партії залишимо для щеплення другою дозою тих громадян, які вже вакцинувалися Covishield, інші – для першого щеплення”, – написав міністр.

Заступник міністра охорони здоров’я, головний санлікар України Віктор Ляшко розповідав, що цей препарат Україна отримає безкоштовно в рамках глобальної ініціативи Covax.

“Ми хочемо її використовувати буквально за два-три дні, щоб показати здібності системи охорони здоров’я”, – говорив він.

AstraZeneca-SKBio, яку виробляють в Південній Кореї, і індійська Covishield / AstraZeneca ідентичні за складом і технології виготовлення і є взаємозамінними – такі рекомендації Міністерству охорони здоров’я України надала національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики.

 

 

 

 

 

Back to top button