Україна

В Україні зареєстровано 4,5 млн внутрішньо перемішаних осіб


В Україні зареєстровано 4,5 млн внутрішньо перемішаних осіб

Понад 1 млн осіб вже отримали тимчасовий притулок у різних об’єктах комунальної інфраструктури як тимчасове житло.

Заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України – уповноважений з питань внутрішньо переміщених осіб Павло Козирєв заявив, що в Україні 4,5 мільйона осіб зареєстровані як внутрішньо перемішані особи. Про це він сказав в ефірі телемарафону.

“У нас є чітка цифра – це 4,5 млн осіб, які зареєструвалися по-різному – або за допомогою додатка Дія, або фізично прийшовши до органів місцевого самоврядування. Тобто, це великий обсяг проблеми. А взагалі, якщо ми говоримо про всіх людей, вимушених переїхати, це найбільше переміщення з часів Другої світової війни в Європі. Це в дуже стислі терміни відбувалося і відбувається. І тому адмініструвати в умовах війни такі обсяги проблем складно”, – зазначив він.

За словами Козирєва, серед основних проблем ВПО – житло.

“Понад 1 млн осіб зараз уже отримали тимчасовий притулок у різноманітних об’єктах комунальної інфраструктури, як тимчасове житло, і понад півмільйона людей скористалися програмою Прихисток, коли держава допомагає, дотує тим домогосподарствам, які до себе приймають внутрішньо переміщених осіб і роблять це безкоштовно”, – розповів чиновник.

Нагадаємо, майже 800 тисяч українців потребують житла.

Раніше повідомлялося. що в Україні біженців переселять із гуртожитків та шкіл.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button