Україна

В Україні запустили виробництво безпілотних літальних апаратів

В Україні запустили виробництво безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2. Про це керівник Офісу президента Андрій Єрмак у п’ятницю, 24 грудня, повідомив в інтерв’ю виданню “Фокус”, передає 1news, посилаючись на Укрінформ.

За його словами, уряд розширює співпрацю з Туреччиною, яка відправила до України перші Bayraktar TB2 у липні цього року.

“Зараз запущено їхнє виробництво вже в Україні, – розповів він. – Коли кажуть, що це “турецькі” Bayraktar – так, ми їх отримали з Туреччини, але важливо вказати, що двигуни для цих безпілотників виробляються в нашій країні”.

Загалом, за його словами, Київ має “величезну програму військової допомоги від Заходу”. Так, Велика Британія бере участь у будівництві флоту.

“З цією країною ми реалізовуємо проєкт розвитку наших військово-морських сил на 1,7 млрд фунтів стерлінгів, з Францією розмір спільних програм сягає 1,3 млрд євро”, – зауважив Єрмак.

Очільник ОП також нагадав про отримання зі США ракет Javelin та іншої військової техніки.

“Американський президент сказав, що вони нададуть усю необхідну військову допомогу, щоб Україна могла відбити будь-яку атаку на її територію”, – підкреслив він, додавши, що з Україною сьогодні “дійсно співпрацюють як зі стратегічним партнером”.

Як раніше повідомляло агентство, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що міністерство наступного року додатково придбає “Байрактари“ для потреб Збройних сил України.

Back to top button