Україна

В Україні запустили додаткові генеруючі потужності


В Україні запустили додаткові генеруючі потужності

Обмеження споживання електроенергії не застосовується в жодній з областей, запевнили в Міненерго.

В енергосистемі України зберігається складна, але контрольована ситуація. Напередодні запрацювали додаткові генеруючі потужності, повідомило Міненерго у четвер, 30 листопада.

У відомстві нагадали, що вчора в енергосистемі фіксувався дефіцит через зростання споживання. Стверджується, що він склав менше відсотка від добового обсягу споживання електроенергії. Для збалансування енергосистеми було залучено екстрену імпортну електроенергію з Румунії та Польщі сумарною величиною у 3200 МВт·год.

“Сьогодні для покриття потреб споживачів у роботу було включено додаткові генеруючі потужності. А саме: енергоблок на одній з ТЕЦ потужністю у 100 МВт, блок ТЕС потужністю у 180 МВт, а також буде запущено в роботу гідроагрегат, який на максимумі може давати у систему понад 300 МВт потужності. Станом на 11:00 дефіцит в енергосистемі не спостерігався”, – йдеться у повідомленні.

Водночас учора в короткостроковий ремонт виведено два блоки ТЕС. При цьому у Міненерго запевнили, що ситуація контрольована і енергосистема збалансована. Обмеження в споживанні електроенергії не застосовується в жодній з областей.

Разом з тим через російські обстріли у Сумській області зайнялося обладнання на одній з підстанцій, внаслідок чого було знеструмлено 10 населених пунктів. Постраждав розподільний газопровід.

У Донецькій області через бойові дії знеструмлювалась шахта. У шахті перебували 47 робітників. За 40 хвилин електропостачання було відновлено.

Також була обстріляна ТЕЦ на півдні країни. Персонал не постраждав. Однак є пошкоджене обладнання.

Нагадаємо, 29 листопада українців попередили про дефіцит в енергосистемі. Енергетики попросили громадян ощадливо споживати електроенергію протягом усього дня.

Також вчора стало відомо, що в Україні рівень споживання електроенергії зріс до максимального. При цьому графіки відключень не вводилися та не прогнозуються.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button