Україна

В Україні запустять онлайн-систему для реєстрації в чергу на вакцинацію від коронавірусу

Вакцина від COVID-19 буде в Україні найближчим часом. Про це було зазначено під час традиційної селекторної наради під головуванням Президента Володимира Зеленського, повідомила 1News прес-служба Глави держави.

«За графіком постачання вакцин щеплення буде гарантовано всім громадянам України. Від держави воно буде безкоштовним. Військові лікарі та учасники ООС – серед перших на вакцинацію. Так само, як і медики, які на передовій боротьби з COVID-19, літні люди та інші громадяни з групи ризику», – наголосив Глава держави, зауваживши, що в питанні проведення вакцинації Україна переймає досвід інших країн.

Було детально обговорено запобігання поширенню коронавірусу на Прикарпатті.

Як повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, ситуація в Івано-Франківській області залишається напруженою.

«За минулу добу зареєстровано 515 захворілих. У більшості лікарень зайняті ліжка, розгорнутий мобільний госпіталь. Було проведено регіональну комісію з питань ТЕБ та НС за участі головного державного санітарного лікаря. Завтра планується проведення державної комісії ТЕБ та НС щодо вжиття ще низки заходів, які відповідають червоному рівню карантинних обмежень», – сказав він.

Очільник уряду також поінформував про зростання кількості хворих на Вінниччині та Закарпатті.

За словами Дениса Шмигаля, нині в Україні готові 68332 ліжка для хворих на COVID-19, з яких 58390 мають підключення до кисню.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко зазначив, що в областях, де спостерігається зростання кількості хворих на коронавірус, збільшується й тривалість госпіталізації: якщо раніше вона тривала сім-вісім днів, то зараз – 19-20.

Віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що онлайн-система для реєстрації в чергу на вакцинацію готова до роботи. Було вирішено, що її запустять з березня.

Back to top button