Україна

В Україні запускають проект “армія дронів”


В Україні запускають проект армія дронів

Пожертву можна зробити на сайті UNITED24 або віддати власний безпілотник, який має певні характеристики.

 
В Україні запускають спеціальний проект під назвою “армія дронів” для збирання безпілотників для ЗСУ. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.
 
Ініціаторами проекту є Генштаб ЗСУ, Мінцифра та UNITED24. Програма включає не лише системну закупівлю дронів, а також їхній ремонт і курс навчання пілотів.
 
Наголошується, що зараз планують придбати 200 професійних безпілотних авіаційних комплексів тактичного рівня для повітряної розвідки. Такі БПЛА можуть літати протягом доби на відстань до 160 кілометрів і на висоті до п’яти кілометрів. Вони оснащені кількома камерами з тепловізором, датчиками положення та програмним забезпеченням.
 
Пожертву можна зробити на сайті UNITED24 або віддати власний безпілотник, якщо він має батарею ємністю не менш як 5000 мАг; дальність польоту від 1 км; камеру з роздільною здатністю не менш як 20 Мп; тривалість зарядки щонайменше 30 хвилин; параметри фото – не менше 5280х3956; параметри відео – не менше 3840×2160; бажано із джойстиком і пультом управління.
 
Відправити свій дрон можна Новою поштою, вказавши, що апарат йде на потреби армії, або на склад партнерів проекту – Help Ukraine у Польщі або Razom for Ukraine у США.
 
Раніше повідомлялося, що Україна може отримати безпілотники з Чехії.
 
Нагадаємо, турецька компанія Baykar вирішила безкоштовно надати Україні три безпілотники Bayraktar ТВ2.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button