Україна

В Україні запроваджено 134 стандарти НАТО


В Україні запроваджено 134 стандарти НАТО

Це більше, ніж прийнято у деяких державах-членах НАТО, які приєдналися під час останньої хвилі розширення Альянсу.

У Міністерстві оборони, Збройних силах та інших складових сектору безпеки і оборони України станом на початок 2024 року запроваджено 309 стандартів НАТО. Це більше, ніж прийнято у деяких державах-членах НАТО, які приєдналися під час останньої хвилі розширення Альянсу. Про це повідомив заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк, передає Укрінформ.

“Ми говоримо, зокрема, про такі важливі напрямки, як стандарти щодо управління військами та критерії щодо експлуатації озброєння та військової техніки. У 2023 році також практично завершено розробку національних стандартів системи керування життєвим циклом ОВТ, заснованих на відповідних основоположних стандартах НАТО”, – заявив він.

Як відомо, учервні 2021 року Північноатлантична рада оприлюднила новий пакет Цілей партнерства України з НАТО, який містить 46 Цілей. Вони були ухвалені всіма державами-членами Альянсу. У рамках пакету Цілей партнерства України з НАТО нашій країні було запропоновано запровадити до 2025 року 219 стандартів Альянсу.

За словами Гаврилюка, наразі з рекомендованих 219 стандартів Україна вже запровадила 186. Ще 123 стандарти ми запровадили в ініціативному порядку.

Загалом у Північноатлантичному альянсі існує близько 1200 стандартів.

Гаврилюкдодав, що у 2024 році планується запровадити ще 50 стандартів НАТО у секторі безпеки.Запровадження стандартів НАТО як у 2023, так і у 2024 році передбачено планами пріоритетних дій Кабінету міністрів.

Раніше повідомлялося, що протягом жовтня-листопада 2023 року в Міністерстві оборони та Збройних Силах України запроваджено ще чотири стандарти НАТО.

Нагадаємо, Кабмін затвердив документ, що має наблизити стандарти НАТО в Україні в плані декларування військової техніки.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button