Україна

В Україні запровадять систему моніторингу стану повітря

В Україні за три роки хочуть запровадити публічну систему моніторингу стану повітря, повідомляє 1NEWS з посиланням на РБК-Україна.

Кожен українець зможе отримати інформацію про стан повітря у своєму місті й про шкідливість для його здоров’я.

Глава екологічного комітету Верховної ради Олег Бондаренко підкреслив, що ще одним механізмом контролю над промисловим забрудненням є запровадження системи моніторингу за якістю повітря.

“В Україні існує окремий закон “Про охорону атмосферного повітря”, який потребує суттєвого доопрацювання, в тому числі для обов’язкового впровадження такої системи моніторингу. Зараз у нас немає жодних обмежень щодо встановлення такої системи”, – зазначив парламентар.

Він підкреслив, що її так і не створили або через недостатнє фінансування як на державному, так і на місцевому рівнях, або через неналежний контроль за забрудненням у місцевих громадах.

“Наше завдання – за три роки поетапно запровадити в країні дієву та публічну систему моніторингу атмосферного повітря, в результаті чого кожна людина за бажання отримуватиме інформацію про стан повітря у своєму місті і про шкідливість для її здоров’я”, – сказав глава комітету.

За його словами, Міндовкілля та Держекоінспекція зможуть впливати на діяльність забруднювача, якщо побачать перевищення норм.

 

 

 

Back to top button